Ликове на Владиците

 

moria.jpg
Владика Мория

...Времето за обучение свърши. От вас се изискват конкретни действия и конкретни стъпки на физическия план.

...Разберете, че ние сме безсилни да направим каквото и да било на вашия физически план без вашата помощ и подкрепа. Ние нямаме достъп до вашия физически свят, освен ако някой от вас не подготви своя храм за нашето присъствие и не направи призив да използва своите четири нисши тела, за да можем да се възползваме от вашите ръце и крака за осъществяването на нашите планове.

И така, аз ви давам този призив. И, моля, правете го всеки ден.

„В името на АЗ СЪМ ТОВА КОЕТО АЗ СЪМ, в името на моето могъщо АЗ СЪМ Присъствие, в името на моето Свято Христово АЗ призовавам възлюбения Ел Мория да влезе в моя храм и да действа чрез мен за проявление Волята на Бога във физическата октава и плътните слоеве на астралния план. Възлюбени Ел Мория, аз предоставям напълно на твое разположение всичките си четири нисши тела: физическото тяло, астралното тяло, менталното тяло и етерното тяло. Действай чрез мен, ако такава е Божията  Свята Воля. Да се изпълни Божията Воля. Амин. „

И аз ви обещавам, че още щом се предостави възможност, ще вляза във вашите храмове и ще действам чрез вас.

И така ние ще променим този свят! И Земята ще живее и ще стане прекрасна звезда на свободата, радостта и любовта!

Ел Мория, 28 април 2005 г.


buda1.jpg Гаутама Буда

     " Така както дърветата остават без листа есенно време, така вие оставате без физическите си тела, но само за да дойдете отново в този свят, да се родите отново и да получите ново тяло. Мъдрия човек, живеейки този живот, мисли за бъдещия. Той разбира, че всеки негов избор, постъпка, действие, мисъл, чувство определят неговото бъдеще в този живот и обстоятелствата в неговия следващ живот.
     Ще бъде много полезно за вашето развитие, ако във всеки момент от живота си се замисляте,  как това, което правите днес ще се отрази на бъдещия ви живот. Не се стремете да получите награда за своите добри постъпки в този живот. Стремете се да получите наградата си в следващия живот. Това е минималната задача, която стои пред вас.
     
Онези от вас, които имат по-разширено съзнание разбират, че вие сте неотделима част от Бога, вие съставлявате тялото на Бога, по същия начин, както всички живи същества на Земята. Затова за вас престават да имат значение получените награди и през следващия живот.
     Вие виждате своята цел в това, да оказвате помощ на всички живи същества, защото вие сте едновременно всяко едно от тези живи същества."
Гаутама Буда, 17 март 2005 г.

 

kuthumi.jpg

"...най-важното за вас ще бъде изборът да започнете движението си по Пътя на избавяне от вашето его, по Пътя на завръщане в реалния свят на Бога.

Тази първа и най-важна крачка в нужното направление може да се окаже за вас толкова решаваща, че да промени живота ви само за няколко години. Може да загубите още милиони години, блуждаейки в илюзорния свят. Но когато направите една крачка в правилното направление и продължавате след това да вървите, колкото и да ви е трудно и на каквито и изпитания  да ви се наложи да се подложите по Пътя, вие правите правилен избор и този избор ще стане залог за вашата победа и за излизането ви от света на илюзиите и влизането ви в Божествения свят.

Този свят съществува само във вашето съзнание, вие със своето съзнание поддържате съществуването на този свят. Затова трябва да преминете на ново ниво на вашето съзнание и разбиране за окръжаващата ви действителност, за да оставите физическия свят и да получите Божествената Свобода. Никой, нито един човек не може да ви застави да направите своя избор. Само вие самите, насаме със себе си, в тишината на своето сърце можете да вземете съдбоносното решение.

Никога не забравяйте, че няма да получите никаква награда във физическия свят и никога не трябва да мислите за получаване на каквито и да е изгоди за себе си във физическия свят. Всичките ви достижения и целият ви опит ще останат с вас през цялото време на съществуване на тази вселена и ще преминат заедно с вас във висшите Светове.

Готови ли сте да стъпите на Пътя и да вървите по него към вашата победа неуморно през всички препятствия и прегради?"


 

mmaria.jpg
Майка Мария

"...състоянието на света сега е такова, че най-добрите души се чувстват потиснати в него и не искат да живеят. Докато в същото време хората, които не са обременени с големи добродетели, се чувстват прекрасно в тази обстановка, която ги обкръжава.Възлюбени, вашите души приеха върху себе си тежкото бреме на въплъщението в това сложно за Земята време. И аз мога само да ви напомня за това и да кажа утешителни слова, и да изтрия вашите сълзи. Но вие трябва да продължите да изпълнявате своята мисия. Всеки от вас е много скъп на сърцето ми и тази специална връзка с мен винаги ще ви окаже помощ в минутата, когато ще ви се струва, че вече нямате сили и възможности да понасяте грубостта и невежеството около вас.
В най-трудните моменти на вашия живот намерете в себе си сили, за да влезете в мислено съприкосновение с мен. Просто помислете за мен и аз ще мога да се явя до вас и да споделя вашето бреме. И вие ще изпитате облекчение и ще можете да вървите по-нататък в живота и да изпълните своето Служение докрай."
                                                                                                     Майка Мария, 11 юни 2010 г.


 maitreia.jpg
Господ Майтрейя

 

...бъдете бдителни. Когато ви дойде реда да преодолявате тестове и да преминавате посвещения, не се отклонявайте от избрания Път. Спомнете си  за чувството на Любов, което ви е водило, което е било ваша пътеводна звезда и се опитайте да намерите това решение във всяка житейска ситуация, което ще ви върне чувството за Любов.

Няма леки тестове и няма леки изпитания и изпити. Но такъв е Законът на тази Вселена. Вие трябва да преминете необходимите тестове, преди да ви бъде доверено Служение. И запомнете, че няма тестове, които не могат да бъдат преминати. Дава ви се толкова, колкото можете да издържите, намирайки се дори на предела на своите сили и възможности.

                                                                              
                                                                                         Господ Майтрейя, 27 май 2005 г.


 

epbla.jpg

Печално е, че умовете на най-добрите представители на човечеството сега се отвличат с маса ненужни дела. Има твърде много различни дейности наоколо, които увличат и отвличат много искрени души от мисията, заради която са дошли във въплъщение. И аз мога да назова няколко десетки хора, които се намират във въплъщение, и които трябваше да работят за донасянето до човечеството на зашифрованите положения в „Тайната Доктрина”. Обаче всички те се увлякоха по неща, които не ги украсяват много. Предвиждам тяхната реакция, когато извършат прехода и видят колко безцелно са изживяли живота си.

Увлечението по илюзорни проблеми и цели е главната беда на съвременните хора. Освен това има още една трудност. Съвременните комуникации доведоха до това, че съзнанието на хората изгуби способността за съсредоточаване и концентрация, необходими за познанието на Истината, за намирането на тази Истина между редовете, особено тогава, когато тя е преднамерено разхвърляна не само на различни страници, но и в различни томове.

Госпожа Теософия, 19 януари 2010 г.


 

Безсмислено и безполезно е да налагаш свои закони в този свят, в който живеем. Ние трябва да се подчиним на Закона, който лежи в основата на тази Вселена и който вече е създаден  в момента на нейното сътворяване.

И Законът е такъв, че ние трябва да се откажем да проявяваме себе си, своето его  в живота си, трябва да направим всичко зависещо от нас, за да дадем на Бог да прояви себе си чрез нас.

Тогава ще можем да възстановим нашето Единство. Тогава ще можем да участваме в реализацията на замисъла на Твореца на тази Вселена.

Това е задачата и работата, която всеки трябва да изпълни. Няма нито един човек в цялата Вселена, който би извършил тази работа вместо вас. Затова тази работа е най-важната. Изпълнението на тази задача е смисълът на вашия живот, който вие търсите извън себе си и не можете да намерите.

Конфуций, 31 март 2005 год. 

 
*** НАЧАЛО ***
* * * * * * * *
ОБНОВЕН САЙТ
- - - - - - - - - -
НОВОСТИ - АРХИВ
******************
УНИВЕРСИТЕТ ПО ЕТИКА НА ЖИВОТА
******************
ДИКТОВКИ
******************
Препоръки за четене на диктовките
******************
Март-юни 2005 г.
Август-ноември 2005 г.
Декември 2005 - януари 2006
Март-април 2006
Юни-юли 2006
Декември 2006 - януари 2007
Март 2007
Юни - юли 2007
Декември 2007 - януари 2008
Юни - юли 2008г
Декември 2008 - януари 2009
Април - Юни 2009
Декември 2009 - януари 2010
Юни 2010
Декември 2010 - Януари 2011
Юни 2011
Декември 2011 -Януари 2012
Юни 2012
Декември 2012
Юни 2013
Декември 2013
Юни 2014
Декември 2014
Юни - Декември 2015
Юни 2016
Декември 2016
Всички диктовки 2005 - 2016(линкове)
- - - - - - -
ДУХОВНИ ПРАКТИКИ
Медитации
Розарии
Призиви
........
КНИГИ
СТАТИИ
СЛАЙД-ФИЛМИ
ЛИКОВЕ НА ВЛАДИЦИТЕ
---------------------
СТРАНИЧКА НА МАЙКА МАРИЯ
.......
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
........
Кой е online?