Препоръки Е-мейл

Как да четем/слушаме Посланията на Владиците
Препоръки на Владиците, изложени в техните послания

 

Владика Кутхуми, 4 януари 2010 г.
      "...Ние периодично повтаряме нашите препоръки за това как да работите с нашите послания. И аз познавам много хора, които не изпълняват нашите препоръки. Много пъти сме говорили за предпазливостта при работа с посланията и за това, че е нежелателно да се четат повече от две послания на ден. Например едно сутрин и едно вечер.

Всяко послание съдържа енергиите на този Владика, който дава посланието. И понякога енергиите принадлежат на немного висок план, а понякога енергиите принадлежат на много висок план на Битието. И ако започнете да четете няколко послания подред, тогава вие подлагате своя организъм на много голямо натоварване. Вашето външно съзнание може да не проследи тази опасност, защото вашият плътски ум е свикнал да работи само с информационната съставляваща и не отчита енергийната съставляваща на посланията.

Ще приведа такъв пример. Вашият организъм има нужда от храна. И когато сте гладни или изпитвате жажда и изядете парче хляб или изпиете чаша чиста вода, вашият организъм изпитва удовлетворение.

А сега си представете, че поглъщате голямо количество храна, всичко, без да отбирате, и заедно с това пиете и неограничено количество напитки. Зная, че мнозина така и правят в своя живот, увличайки се по обилни трапези и чревоугодство. Но не изпитвате ли на следващия ден лошо самочувствие от невъздържаната употреба на храна и напитки?

Има храни, които са съвместими една с друга, а има храни, които не трябва да се употребяват заедно. Впрочем, голямата част от човечеството се намира на такова ниско енергийно ниво, че просто е неспособна да разбере тези обикновени истини, които са известни отпреди хиляди години и които ги следваха всички мъдреци.

Тогава, когато четете много диктовки, принадлежащи на различни Владици, при вас може да се случи точно такова несмилане в съзнанието, каквото несмилане се случва в стомаха ви от невъздържаната употреба на храна.

Вие трябва да се отнасяте много внимателно към четенето на нашите послания, иначе рискувате да изпитате вътрешен дискомфорт, неудовлетвореност и, което е още по-лошо, да насочите цялото си неудоволствие по адрес на нашия посланик или на Владиците.

Трябва много внимателно да се готвите за четенето на всяко послание. Трябва да се настройвате към Владиката, който дава посланието с помощта на музика, с помощта на изображение на Владиката или използвайки молитва или медитация преди четенето на посланието. Тогава вие изравнявате своите енергии, извисявате своето съзнание и посланията ще ви принесат полза.

Ще ви приведа друг пример. Слънцето свети на всички хора и на всички живи същества. И има хора, които използват разумно слънчевата енергия. Те стоят на слънце определено време, след това правят почивка и отново се подлагат на галещите слънчеви лъчи.

Има и друга категория хора, които от сутринта до вечерта са на плажа под горещото слънце, а на следващия ден страдат от получените изгаряния и от температура.

Кoй е виновен за това, че сте получили изгаряния? Слънцето? Мисля, че отговорът е очевиден. Вие самите сте виновни за това, че неумерено сте използвали слънчевата енергия.

Енергията, която се съдържа в нашите послания не притежава такова явно действие, но все пак има достатъчно количество индивиди, които прочитат бегло десет-двайсет наши послания, без да вникнат особено в същността и без да се настроят по подходящ начин преди четенето на всяко послание. И резултатът не закъснява. След известно време те започват да изпитват раздразнителност и дори злоба.

Кой е виновен за това, че изпитвате тези чувства? Посланикът? Владиците? Аз мисля, че отговорът е очевиден. Никой извън вас не е виновен за това, че пренебрегвате съветите на Владиците.

Както всичко във вашия свят, и нашите послания притежават двойствено действие. И някои, благодарение на четенето на нашите послания, придобиха правилна аура, изчезнаха онези недостатъци в аурата им, които ги съпътстваха дълги години. Те станаха по-уравновесени, по-дружелюбни. Изгладиха се отношенията със семейството. И мирът се възцари в техните души и в дома им.

Други пък, напротив, след четене на нашите послания изпитват злоба, омраза, неприязън. Тяхната аура се топи с всеки изминат ден и те просто сами се унищожават.

Възлюбени, ние ви желаем Добро, Любов, Хармония. И всичко това вие можете да получите благодарение на нашите послания. Но вътре във вас се намира вентил, който насочва енергията, съдържаща се в нашите послания, или към добро, или към зло. Всичко във вашия свят, възлюбени, има двойствено действие. И вътре във вас се намира онзи механизъм, който ви заставя или да вървите бодро по пътя на еволюцията, или ви изхвърля от пътя."

 

Възлюбеният Бабаджи, 5 декември 2009 г.
        "...аз желая да се убедя, че вие сте предприели всички мерки за безопасност, необходими при четенето на нашите послания.

Тези, които за пръв път четат нашите послания може да се учудят. Обаче онези, които вече отдавна четат нашите послания навярно са осведомени за мерките за безопасност, които е необходимо да съблюдават. Преди всичко трябва да осъзнавате, че имате работа с енергия, тъй като нашето Слово носи определен енергиен заряд. И като всяка енергия тя изисква внимателно и грижливо отношение към себе си, иначе резултата от четенето на нашите послания може да бъде непредсказуем.

И така, вие трябва да осъзнаете, че разговаряте с Владици, които значително ви превъзхождат по своето ниво на съзнание. Затова вие сте длъжни да имате вътре в себе си чувство на почит и уважение.

Вие не можете да разговаряте с Бога между другото, мимоходом. Вие не можете да пиете чай, да говорите с колегите си  по работа, да проверявате домашните работи на децата си и едновременно да четете нашите послания. Ако правите всичко това и едновременно четете нашите послания, то вие ще създавате карма, която ще бъде право пропорционална на енергията, съдържаща се в нашите послания.

Още веднъж предупреждавам, че вие разговаряте с Бога. И затова трябва да правите това трепетно, с голямо благоговение в сърцето. Цялото ви същество трябва да бъде настроено за общуване с Бога. Трябва да отхвърлите настрана всичките си работи или обратно, да не четете посланията дотогава, докато не ви се предостави благоприятен момент.

Ако сте разбалансирани или се намирате под въздействието на каквото и да е отрицателно качество, тогава енергията, съдържаща се в нашите послания, ще доведе до усилването на всеки негатив, който присъства във вас. И обратно, ако сте хармонично настроени и изпълнени с вътрешен покой, то това състояние на хармония и покой също ще се усили пропорционално на онази енергия, която се съдържа в посланието."

 

 

Владика Иларион, 2 януари 2008 г.
     "Защо у вас съществува усещането, че можете да се занимавате с духовна работа между другото, мимоходом, в движение?

Докато не изработите в съзнанието си правилен подход към духовната работа, вие няма да можете да достигнете значими резултати.

Със съжаление трябва да отбележа, че липсата на внимание и съсредоточаване са бич на вашето време. Вие се стремите да усвоите едновременно най-разнообразни неща. Слушате радио или гледате телевизия, разговаряте по телефона и се опитвате да четете нашите послания.

Докато не намерите сили в себе си да оставите всичко и да се занимавате само с приемането на духовна храна, четенето на нашите послания не само няма да ви донесе необходимата полза, но ще бъде вредно за вашето развитие.

Аз ще ви кажа защо. Ако сте заети с някаква светска работа, например слушате съвременна музика по радиото или гледате реклама по телевизията, а в същото време се опитвате да четете наше послание, вие квалифицирате неправилно цялата енергия, която влагаме в него. И вместо да напредвате в развитието си, вие се плъзгате назад.

Разберете, че разговаряте с Бога, общувате с Владиците, които са много преди вас и стоят по-високо на стълбата на еволюционното развитие. Откъде се взема у вас такова незачитане?

Защо ви липсва елементарно приличие в общуването с нас?

Бих искал да престанете да възприемате даваното от нас Учение чрез нашия посланик като нещо разбиращо се от само себе си, като нещо обикновено.

За предаването на всяко послание се трудят хиляди същества на Светлината. Ние изразходваме скъпоценна Божествена енергия, събираме я по трохички и я вливаме в нашите послания.

... ако не промените своето отношение към общуването с Владиците и не преодолеете някои съществуващи негативни черти в характера си, можете много силно да навредите на душата си. Помнете, че когато получавате Божествена енергия, вие сами я насочвате във вашия свят чрез вашите мисли, чувства и състояния. И когато в неправилно състояние получавате енергия докато четете нашите послания, вие точно по същия начин можете неправилно да я използвате, да я насочвате към умножаване на илюзиите, да създавате карма.

На вашето ниво на еволюционно развитие трябва по-отговорно да подхождате към използването на Божествената енергия."

 

 

 

 

 

 
*** НАЧАЛО ***
* * * * * * * *
ОБНОВЕН САЙТ
- - - - - - - - - -
НОВОСТИ - АРХИВ
******************
УНИВЕРСИТЕТ ПО ЕТИКА НА ЖИВОТА
******************
ДИКТОВКИ
******************
Препоръки за четене на диктовките
******************
Март-юни 2005 г.
Август-ноември 2005 г.
Декември 2005 - януари 2006
Март-април 2006
Юни-юли 2006
Декември 2006 - януари 2007
Март 2007
Юни - юли 2007
Декември 2007 - януари 2008
Юни - юли 2008г
Декември 2008 - януари 2009
Април - Юни 2009
Декември 2009 - януари 2010
Юни 2010
Декември 2010 - Януари 2011
Юни 2011
Декември 2011 -Януари 2012
Юни 2012
Декември 2012
Юни 2013
Декември 2013
Юни 2014
Декември 2014
Юни - Декември 2015
Юни 2016
Декември 2016
Всички диктовки 2005 - 2016(линкове)
- - - - - - -
ДУХОВНИ ПРАКТИКИ
Медитации
Розарии
Призиви
........
КНИГИ
СТАТИИ
СЛАЙД-ФИЛМИ
ЛИКОВЕ НА ВЛАДИЦИТЕ
---------------------
СТРАНИЧКА НА МАЙКА МАРИЯ
.......
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
........
Кой е online?